s.1960, on opiskellut ohjauslinjalla Taideteollisen korkeakoulun Elokuvataiteen laitoksella v. 1984-1991. Lopputyönsä hän teki ohjauksen lisäksi käsikirjoittamisesta. Näiden kahden ammatin lisäksi Hannu kiinnostui tuottamisesta ja jatko-opiskeli alaa mm. v. 1994. MEDIA-ohjelman kansainvälisessä tuottajakoulutuksessa EAVE:ssa. Hannu on tuottanut kaikki Cinemaker Oy:n 16 elokuvaa.

Huomattavan festivaalimenestyksen saanut MENOLIPPU MOMBASAAN (2002) oli Hannun ensimmäinen pitkä elokuva ohjaajana, jossa hän toimi myös toisena käsikirjoittajana yhdessä Atro Lahtelankanssa. Hannu on ohjannut myös kahdeksan lyhytelokuvaa, joista hän on myös suurimman osan käsikirjoittanut.

Kansainvälisen tuottajakoulutuksen hedelmänä Hannun ensimmäinen pitkä elokuva tuottajana oli v. 1998 ensi-iltansa saanut POIKA JA ILVES. Elokuvan tuotantoyhtiönä toimi sen hallinnointia varten perustettu yhtiö Wildcat Production Oy. Elokuvasta toteutettiin myös englanninkielinen versio, ja se oli aikanaan kallein Suomessa kuvattu teatterielokuva.

Hannun suurin hanke on ollut lokakuussa 2008 ensi-iltansa saaneen pitkän animaation NIKO – LENTÄJÄN POIKA tuottaminen, jonka hän käsikirjoitti yhdessä Marteinn Thorissonin kanssa.

Lukuisten kansainvälisten palkintojen lisäksi Suomen elokuvatoimistojen liitto valitsi Hannun v. 1999 Vuoden elokuvatuottajaksi ja samana vuonna hän sai Lastenkulttuurin valtionpalkinnon. NIKO-elokuvasta Hannu palkittiin kahdella Jussi-patsaalla ja hänet valittiin yhdessä Petteri Pasasen kanssa vuoden elokuvatuottajaksi.

Hannu on myös toiminut säännöllisesti luennoitsijana ja kouluttajana elokuva-alan oppilaitoksissa, viimeksi v. 2002–2003 Taideteollisen korkeakoulun Elokuvataiteen ja lavastustaiteen osaston vastaavana tuotannon lehtorina.